Повече от 60 ретровозила идват на парад в Русе

Повече от 60 ретровозила идват на парад в Русе

BOBSTH 19:32:31 18-06-2019
PP1931BO.018
Русе - парад - ретроавтомобили

Повече от 60 ретровозила
идват на парад
в Русе


Русе, 18 юни /Мартин Пенев, БТА/
Повече от 60 возила ще участват в петото издание на Парада на ретроавтомобили и мотоциклети, който ще се състои на 22 юни /събота/ в Русе. Това съобщиха от общинската управа в крайдунавския град.
Собствениците на ретровозилата са от Русе, Бургас, Варна, София, Хасково, Стара Загора, Сливен, Разград, Кубрат, ще има представители и от Румъния. Регистрация на участници ще има и в деня на събитието.
Автомобилите, които ще могат да се видят на парада, са от почти всички по-известни марки, а някои ще бъдат показани за първи път в Русе. Те са създадени в периода 1920-1989 година.
Началото ще бъде поставено с шествие по централните улици и булеварди на града. След това возилата ще бъдат разположени в участък от пешеходната улица "Александровска".
Предвиден е конкурс с десетки награди, като победителите ще бъдат определени от жури.
В съпътстващата програма са включени изложба и модно ревю с изработени от ученици облекла на тема "Модата през годините в Русе". Експозицията ще представи хронологично промените в облеклото на русенци в периода от 1920 до 1989 година.
Организатори на парада са фондацията "Русе - град на свободния дух" и авто-мото клуб "Русчукъ", с подкрепата на общината.
/ПП/