В Плевен откриват "Лятно кино в парка" с копродукцията "Две жени"

В Плевен откриват "Лятно кино в парка" с копродукцията "Две жени"

BOBSTH 10:01:01 18-06-2019
MM0959BO.009
Плевен - лято - кино

В Плевен откриват "Лятно кино в парка" с копродукцията "Две жени"


Плевен, 18 юни /Малин Решовски, БТА/
В Плевен утре ще бъде открито "Лятно кино в парка". Домакин е Регионалният исторически музей /РИМ/, който предоставя уюта на своя двор за четири прожекции на открито, съобщиха от общината.
Културното събитие е съвместна инициатива на община Плевен и Руския културно-информационен център и ще представи съвременното руско кино от 19 юни до 22 юни.
Програмата ще бъде открита с филма "Две жени", създаден през 2014 година - копродукция на Русия, Франция, Латвия и Великобритания, с режисьор Вера Глаголева. Следващата вечер ще бъде показан руският военен филм "Белият тигър" , произведен през 2012 година под режисурата на Карен Шахназаров. В петъчната вечер ще бъде прожекцията на филма "Битката за Севастопол" - продукция на Русия и Украйна от 2015 година. Сергей Мокрицки е режисьор на тази лента. Последният филм, за финал на инициативата "Лятно кино в парка", е "А утрините тук са тихи", произведен през 2015 година в Русия от режисьора Ренат Давлетяров.
Началото на прожекциите ще бъде от 21.00 часа в двора на РИМ, а при лошо време - в зала "Катя Попова" от 19.00 часа. Входът ще бъде безплатен.

/ММ/