В Плевен обсъдиха нов педагогически модел, наречен "Утринна приказка"

В Плевен обсъдиха нов педагогически модел, наречен "Утринна приказка"

BOBSTH 12:11:31 15-06-2019
MM1210BO.016
Плевен - педагогика - новост

В Плевен обсъдиха нов педагогически модел, наречен "Утринна приказка"


Плевен, 15 юни /Малин Решовски, БТА/
В Плевен педагози обсъдиха първите резултати от прилагането на нов педагогически модел за адаптация на децата в детските градини у нас. Това съобщи за БТА Албена Тотева - началник на Регионалното управление на образованието в Плевен.
Тя поясни, че моделът е наречен "Утринна приказка" и има за цел да подобри съвместната работа на педагозите и родителите в периода при постъпване на децата в детското заведение.
Педагогическата практика е разработена от проф. д-р Даниела Тасевска и доц. д-р Емил Бузов - ръководител на Педагогическия колеж в Плевен, с подкрепата и съдействието на Министерството на образованието и науката.
Методът вече се прилага в пет области на страната, където са включени по три детски градини. В област Плевен по него работят детските градини "Надежда" в областния център, "Мечо Пух" в град Кнежа и "Лилия" в село Брестовец.
По време на работната среща е бил споделен полезен опит за резултатите от приложението на "Утринна приказка" и идеи за развитието на модела. Според педагози има възможности тази практика да бъде приложена и при по-големи деца за по-успешната им адаптация в училище.

/ММ/