Медицинският университет в Плевен започва да приема кандидатстудентски документи за редовните изпити от 17 юни

Медицинският университет в Плевен започва да приема кандидатстудентски документи за редовните изпити от 17 юни

BOBSTH 10:50:31 15-06-2019
MM1049BO.006
Плевен - университет - документи

Медицинският университет в Плевен започва да приема кандидатстудентски документи за редовните изпити от 17 юни


Плевен, 15 юни /Малин Решовски, БТА/
Медицинският университет в Плевен започва да приема кандидатстудентски документи за редовните конкурсни изпити от 17 юни - понеделник, съобщиха от висшето училище.
За специалностите "Медицина" и "Фармация" приемът ще продължи до 28 юни. Конкурсът по биология ще бъде на 2 юли, а по химия - на 9 юли.
Изпитът по биология за бакалавърските специалности е на 23 юли със срокове за подаване на документи от 17 до 28 юни, от 3 до 5 юли и от 10 до 17 юли.
Документите могат да се подават онлайн чрез сайта на университета и на място в Ректората. В случай, че оценката от изнесените и предварителните изпити ги удовлетворява и кандидатите са решили да не се явяват на редовната сесия, те задължително трябва да подадат документи отново в определените срокове, за да посочат реда на желаните от тях специалности. Кандидатите за бакалавърските специалности могат да участват в класирането и с оценката си по биология от държавен зрелостен изпит или с оценка от друга матура по избор, без да се явяват на изпит.
Университетът в Плевен предлага обучение по 14 специалности, 4 магистърски и 10 бакалавърски програми в 5 професионални направления - медицина, фармация, здравни грижи, обществено здраве и социални дейности.
За учебната 2019/2020 година висшето училище разкрива нова бакалавърска специалност във Факултет "Обществено здраве" - "Социални дейности в здравеопазването". Курсът е 4 години, редовно обучение по държавна поръчка. Кандидатите могат да се явят на тест по биология, да участват в класирането с оценка от матура по биология или друг зрелостен изпит по избор. В същия факултет се разкрива и нова магистърска програма - "Медицинска рехабилитация и ерготерапия", с курс на обучение 1 година след завършена бакалавърска степен по същата специалност.
За новата учебна година ще бъдат приети общо 480 студенти по държавна поръчка в редовна и задочна форма на обучение. Увеличени са местата за медицинска сестра и медицински лаборант. Висшето училище запазва приема по специалност "Социални дейности" в платена форма на обучение.
Непроменени остават таксите за явяване на кандидатстудентски изпити, както и за обучение по държавна поръчка и в платена форма.
Информация може да се намери на сайта, раздел Прием 2019: www.mu-pleven.bg

/ММ/