Почетните граждани на Благоевград бяха представени във фотоизложба

Почетните граждани на Благоевград бяха представени във фотоизложба

BOBSTH 20:41:02 14-06-2019
GI2039BO.024
Благоевград - изложба - почетни граждани

Почетните граждани на Благоевград
бяха представени във фотоизложба


Благоевград, 14 юни /Десислава Велкова, БТА/
Изложба с фотографии на хората, удостоени с титлата "Почетен гражданин на Благоевград" беше открита тази вечер в Регионалния исторически музей в града. Тя се организира от обществения посредник на Благоевград доц. д-р Валентин Василев, заедно с Детския парламент.
На изложбата присъстваха част от почетните граждани и техни близки. Пред публиката заслужилият майстор на спорта Спиро Дебърски разказа, че е обиколил целия свят и навсякъде е намирал причина да спомене името на родния си Благоевград. Изложбата даде шанс на удостоените с титлата да се срещнат и да споделят емоцията от признанието, което са получили.
Поетът, публицист и драматург Борислав Владиков сподели, че се е чувствал самотен като почетен гражданин, но сега осъзнава, че е част от общество, което се надява тепърва ще се сближи.
Сред гостите на изложбата бяха и певицата от ансамбъл "Пирин" Руска Стоименова, проф. Александър Воденичаров, който в продължения на години е ръководил Правно-историческия факултет на Югозападния университет; инж. Захари Донев, кмет на града в периода 1985-1987г., дал своя принос за облагородяване на Благоевгград; наследници и близки на почетните граждани. В изложбата са включени фотографии на всички 39 почетни граждани. Като организатор и инициатор доц. Валентин Василев изрази надежда младежите от Детския парламент, както и останалите посетители на изложбата да вземат пример и да се учат от това, което са направили почетните граждани за Благоевград.


/ГИ/