Велопарк "Пампорово" и лифтовете в курорта са достъпни за туристи от утре

Велопарк "Пампорово" и лифтовете в курорта са достъпни за туристи от утре

BOBSTH 16:07:01 14-06-2019
PP1605BO.026
Пампорово - летен сезон

Велопарк "Пампорово" и лифтовете
в курорта са достъпни
за туристи от утре


Смолян, 14 юни /Христина Георгиева, БТА/
Велопарк "Пампорово" и лифтовете в курорта са достъпни за туристи от утре, съобщиха от "Пампорово" АД. Лифтовете и велопаркът ще работят от 15 юни до 22 септември. Летният сезон в курорта ще се открие официално на 29 юни. Новост за сезона е "Пампорово адвенчър парк", който се открива утре.
Планинският курорт е подготвил поредица от атрактивни събития и лятна програма, уточняват от дружеството. Туристическият център предлага гарантирана лятна програма със седмичен график на организираните екскурзии, забавления и спортни занимания в Пампорово и в региона.
Четири лифта в курорта се пускат в движение от 15 юни до края на летния сезон без почивен ден. Ще работят лифтовете нр. 1 - от Туристическия център /бившата автогара/ до Студенец; нр. 2 - Студенец-Снежанка, нр. 4 - Смолянски езера-Снежанка; и линията от Чепеларе до Мечи чал.
Велопарк "Пампорово" ще бъде основна атракция в курорта през това лято. Паркът разполага с множество разнообразни трасета и маршрути за планинско колоездене с различни нива на трудност, подходящи както за любители и начинаещи колоездачи, така и за професионалисти, информират от "Пампорово" АД. Поредното издание на "Пампорово байк фест" от 20 до 23 юни ще приеме част от елита на европейската колоездачна сцена, а поводът е домакинството на страната ни за първи път на кръг от "iXS Downhill Cup".
Нови атракции за туристите се предлагат в новоизградения "Пампорово адвенчър парк" в местността "Язовира", който разполага с въжена градина, съоръжения за скокове върху въздушна възглавница, зона за разходки с водни колела, лодки и др.
Всички лифтове в Пампорово ще возят безплатно на 29 юни, когато се открива официално летният сезон. За тогава е предвидено и откриването на новия конферентен център в един от хотелите; той включва пет зали с най-модерно и иновативно оборудване, с общ капацитет над 1100 души.
/ПП/