Кметът Иван Портних поздрави участниците в XVIII Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми

Кметът Иван Портних поздрави участниците в XVIII Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми

BOBSTH 15:30:31 14-06-2019
AM1529BO.005
/ПП/Община Варна - фестивал

Кметът Иван Портних поздрави участниците
в XVIII Международен фестивал на
червенокръстките и здравни филми


Кметът на Варна Иван Портних поздрави участниците в XVIII Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми, който се провежда в дните от 13-ти до 17-ти юни във Варна. На събитието присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, председателят на БЧК Христо Григоров, Илко Раев - председател на БЧК - Варна, зам.-ректорът на МУ - Варна проф. Тодорка Костадинова.

"Международният фестивал на червенокръстките и здравни филми, който Община Варна финансово подпомага, вече е утвърдено събитие в културния афиш на Варна и всяка година привлича все повече участници от цял свят. Радвам се, че той провокира интереса на младите хора към доброволчеството и добротворчеството като начин на живот!", заяви кметът и пожела на всички участници успех в конкурсната програма.

Тази година фестивалът се провежда под мотото "Агресия - хуманизъм - кино". Освен прожекциите на състезаващите се игрални и документални филми от цял свят, в програмата е включен и дискусионен форум по същата тема. Съпътстващата панорама от филми с хуманна насоченост ще продължи с безплатни прожекции в зала "Пленарна" на Община Варна до 21-ви юни включително.


--

Община Варна
гр. Варна
бул. "Осми Приморски полк" 43

www.varna.bg
Телефонен Указател :
http://www.varna.bg/bg/articles/502/Contacts.html

/АМ/