Община Хасково глобява две партии за неотстранени изборни материали

Община Хасково глобява две партии за неотстранени изборни материали

BOBSTH 10:19:01 13-06-2019
MH1017BO.003
Хасково - плакати - санкции

Община Хасково глобява две партии за неотстранени изборни материали


Хасково, 13 юни /Николай Грудев, БТА/
Община Хасково налага санкции на две политически партии, които не са отстранили агитационните си материали в законоустановения срок, съобщиха от пресцентъра на администрацията.
Съгласно Закона, в срок до 7 дни след изборния ден партиите, коалициите от партии и инициативни комитети трябва да премахнат поставените от тях агитационни материали по повод на вече приключилите избори за членове на Европейския парламент на 26 май. При неизпълнение на задължението по Изборния кодекс на лицата, които представляват партията, коалицията или инициативния комитет, се налага глоба от 1000 до 5000 лв..
Проверка на служителите на звено "Контрол на обществения ред и законност" е установила, че не са премахнати плакатите на ПП ГЕРБ и на ПП ДПС. От ПП ГЕРБ ще бъде задържана сумата от внесения преди вота депозит от 1000 лева, обясниха от общината. От там поясниха още, че ПП ДПС не са внесли такъв депозит и затова е изпратена покана до председателя на партията да им бъде съставен акт за установяване на административно нарушение, въз основа на който ще им бъде определена санкция.

/МХ/