Девет филма от програмата на "София филм фест" ще видят габровци

Девет филма от програмата на "София филм фест"  ще видят габровци

BOBSTH 06:45:01 13-06-2019
MH1526BO.002 06:45
Габрово - филмов фестивал

Девет филма от програмата на "София филм фест" ще видят габровци


Габрово, 13 юни /Жанет Михова, БТА/
Девет филма от програмата на "София филм фест" ще видят габровци от днес до 16 юни. Дискусии за филмите и срещи с творци са сред съпътстващите събития на филмовата селекция, подбрана за габровци. Това съобщиха от общината.
Десетото издание на "София Филм Фест" в партньорство с община Габрово се реализира и с подкрепата на Националния филмов център и веригата киносалони Europa Cinemas. Прожекциите ще са в градската зала "Възраждане", а в Билкопродавницата с чайна в габровската културна зона "Шести участък" ще има обособена фестивална кинозона за разговори и дискусии. Цената на билета е 3 лева, а абонаментната карта за всички прожекции е 19 лева.
В първата фестивална вечер днес от 18,00 часа зрителите ще се срещнат с едно от най-новите български заглавия - "Ирина", пълнометражен дебют на режисьора Надежда Косева. Специален гост ще бъде авторът на филма Надежда Косева, която ще разговаря с публиката след края на прожекцията. В 20,15 часа габровци ще видят филма, носител на наградата "Златна Палма" от КанТ18 - "Джебчии".
Сред другите заглавия, подбрани за габровци през четирите фестивални вечери, са филмът на Аличе Рорвахер - "Щастливият Лазаро" /награда за най-добър сценарий от Кан 2018/, "Капернаум" на ливанската режисьорка Надин Лабаки, "Транзит" на Кристиян Пецолд, номиниран за "Златна Мечка" на Берлинале 2018, "Най-щастливият ден в живота на Оли Маки" на младия режисьор Юхо Куосманен, "Снимка с Юки" на режисьора Лъчезар Аврамов.
/МХ/