Предприятията от социалната и солидарна икономика давали възможност да се намалят неравенствата

Предприятията от социалната и солидарна икономика давали възможност да се намалят неравенствата

BOBSTH 17:01:31 12-06-2019
MH1700BO.011
Плевен - Султанка Петрова - форум

Предприятията от социалната и солидарна икономика
давали възможност
да се намалят неравенствата


Плевен, 12 юни /Малин Решовски, БТА/
Предприятията от социалната и солидарна икономика дават възможност да се намалят неравенствата, хората да бъдат включени на пазара на труда. Това заяви в Плевен заместник-министър на труда и социалната политика Султанка Петрова.
Тя допълни, че приетият закон за тези предприятия е първият, в който са включени всички 13 уязвими групи на българското общество, сред които са младежите до 29 г., хората, които отглеждат деца с увреждания, хората с увреждания, хора, които са претърпели наказания, наркозависими, зависими от алкохол.
Петрова изтъква, че регионалните различия са много големи и затова е важно да се мотивира местната власт да започне да развива тази политика. "Това е нова политика за България, а в ЕС е изключително развита, защото над 14,5 милиона души работят в социалната и солидарна икономика. Бихме искали да постигнем добър резултат и хората, които имат предприемачески дух, да бъдат мотивирани да започнат да развиват социална и солидарна икономика на местно ниво - на местната власт са дадени голям кръг от възможности", коментира заместник-министърът.
Султанка Петрова участва в Плевен в информационна кампания "Промяната е в нашите ръце".
/МХ/