Четирима младежи от Търговище напускат приемните си семейства след завършване на средно образование

Четирима младежи от Търговище напускат приемните си семейства след завършване на средно образование

BOBSTH 16:24:31 12-06-2019
PP1623BO.034
Търговище - приемни семейства - 18-годишни

Четирима младежи от Търговище напускат приемните
си семейства след завършване
на средно образование


Търговище, 12 юни /Боряна Димитрова, БТА/
Четирима младежи от Търговище напускат приемните си семейства, след като са завършили средното си образование. Придобиването на образователната степен бе повод днес приемни родители и Областният екип по приемна грижа да организират тържество, на което да пожелаят "На добър път" на "своите" пораснали деца.
Тази година абитуриентите Исус, Виктория, Велико и Шакир са младежите, които тръгват по самостоятелен път в живота. "До 1 юли аз съм приемна майка, след тази дата ще бъда просто майка", каза приемната майка на Велико. По думите й младежът вече има уговорена работа по Черноморието, а в каква посока ще се развива, предстои да реши сам. "Но аз ще съм винаги до него, ще изисквам да бъде всеотдаен във всичко, което прави, ще го подкрепям и ще му помагам", каза още тя.
С цветя и подаръци бяха зарадвани приемните родители и младежите. Шакир бе подготвил и специална изненада за семейство Стойкови, което се е грижило за него през последните десет години - авторска песен, която той изпълни.
Подобно тържество в Търговище се организира за първи път, макар областта да бе сред пилотните, успели да се включат в първите проекти за полагане на приемна грижа през 2007 г. Гости на срещата бяха представители на Международната социална служба, общината в Търговище и отдела "Закрила на детето".
/ПП/