В Плевен спортният клуб по карате "Спартак 14" започна проект срещу агресията и зависимостите сред младите хора

В Плевен спортният клуб по карате "Спартак 14" започна проект срещу агресията и зависимостите сред младите хора

BOBSTH 14:16:01 12-06-2019
PP1414BO.024
Плевен - проект - агресия

В Плевен спортният клуб по карате "Спартак 14" започна
проект срещу агресията и зависимостите
сред младите хора


Плевен, 12 юни /Малин Решовски, БТА/
В Плевен спортният клуб по карате "Спартак 14" започна проект срещу агресията и зависимостите сред младите хора. Това съобщи в пресклуба на БТА главният треньор на клуба Милена Кирниколова.
Идеята е подкрепена финансово с 24 000 лева по програмата на Министерството на младежта и спорта. Спортът е уникална форма за превенция на тези пороци - заниманието с карате изгражда у младия човек самоконтрол, чрез който той може да преодолява предизвикателствата, коментира Кирниколова.
Проектът предвижда срещи в плевенски училища, където ще бъдат организирани състезания по карате. Двадесет доброволци ще бъдат подготвени за работа по проекта. В училищата ще има демонстрации на карате, ще бъдат привлечени деца, които ще поискат да практикуват този спорт, уточни Кирниколова. По проекта те ще получат екипировка и после с тях ще бъдат организирани състезания. Предвидени са информационни материали и анкетни проучвания за зависимостите.
Нашата цел е да използваме в проекта практиката на карате - от поклона при влизане в залата до уважението към противника, каза Кирниколова. "Нашите състезатели нямат агресивни прояви, те са категорично срещу употребата на опиати, защото имат самоконтрол, изработен чрез практикуване на карате. Близо 200 деца се занимават с карате в нашия клуб - те ще бъдат нашите доброволци по проекта", каза още Милена Кирниколова.

/Видеозапис на пресконференцията е в емисията БТА-Live./

/ПП/