Мнозинство ученици от Хасково подкрепят смъртното наказание

Мнозинство ученици от Хасково подкрепят смъртното наказание

BOBSTH 13:16:31 12-06-2019
MM1315BO.014
Хасково - съд - ученици

Мнозинство ученици от Хасково подкрепят смъртното наказание


Хасково, 12 юни /Николай Грудев, БТА/
Мнозинството от ученици от 9, 10 и 11 класове в професионалната гимназия по туризъм "Александър Паскалев" в Хасково подкрепят смъртното наказание. Повече от половината от участниците в заключителното занятие на образователната програма "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури" на ВСС и МОН бяха "за" него в импровизирания реферундум в зала в Окръжния съд.
Въпросът бе провокиран от анкета, в която тийнейджърите трябваше да покажат доколко са усвоили основни знания, свързани с правото и правораздаването. На последното за курса събиране тържествено бяха връчни грамоти и награди - книги и компютърни аксесоари. Получиха ги участвалите в разиграния по-рано през годината симулативен съдебен процес и написалите тематично есе в конкурса на ВСС.
В рамките на програмата учениците изслушаха лекционен курс, станаха председатели на Окръжния и Районния съд за ден, запознаха се с работата на правораздавателните органи в Ден на отворените врати. Председателят на Окръжния съд Миглена Тянкова благодари на колегите магистрати, които са отделили от своето време и енергия за обучението на младите хора и посочи, че общуването с тях е обогатило и лекторите.

/ММ/