ЧЕЗ Разпределение ще инвестира 5,1 млн.лв. за подобряване на сигурността на електрозахранването в област Враца

ЧЕЗ Разпределение ще инвестира 5,1 млн.лв. за подобряване на сигурността на електрозахранването в област Враца

BOBSTH 13:10:31 12-06-2019
MM1309BO.012
ЧЕЗ - област Враца - инвестиции

ЧЕЗ Разпределение ще инвестира 5,1 млн.лв. за подобряване на сигурността на електрозахранването в област Враца


София, 12 юни /Антоан Николов, БТА/
През 2018 г. ЧЕЗ Разпределение инвестира 247 000 лв. в автоматизация на електропроводи в област Враца. Това са посочили на среща на ръководството на ЧЕЗ с представители на местните власти от региона, съобщиха от дружеството.
Автоматизираните устройства по мрежата дават възможност за управлението й от разстояние. Чрез тях повредените участъци се изключват и се минимизира броят на засегнатите клиенти при евентуални аварии. Така качеството на услугата се е повишила многократно. Компанията е вложила 160 000 лв. в рехабилитация на кабели в Роман, Мездра, Враца и Козлодуй. В реконструкции на мрежи ниско напрежение в градовете Бяла Слатина и Мездра и в села в общините Бяла Слатина, Борован, Оряхово, Роман и Козлодуй бяха вложени 306 000 лв. ЧЕЗ Разпределение е завършил нов трафопост във Враца и е рехабилитирал електропроводи средно напрежение за подобряване на електрозахранването на селата в общините Хайредин, Оряхово и Козлодуй, допълниха от компанията.
През 2019 г. ЧЕЗ Разпределение планира да инвестира 5,1 млн. лв. за подобряване на сигурността на електрозахранването в област Враца, добавиха от дружеството.
Компанията ще инвестира още 320 000 лв. в започнало по-рано преустройство на мрежата и присъединяване на община Роман към подстанция Роман, за да се повиши сигурността и качеството на електрозахранването в района. Компанията ще монтира близо 21 000 дистанционно обслужвани електромери в общините Козлодуй, Бяла Слатина и Оряхово. Тези електромери осигуряват поглед в реално време върху мрежата, като по-стриктния контрол помага за по-бърза реакция при нужда. 790 000 лв. инвестира компанията в реконструкция на 5 трафопоста в село Търнак, общ. Бяла Слатина. 420 000 лв. ще бъдат вложени в реконструкции на мрежа ниско напрежение в общините Криводол, Враца и Мездра. Рехабилитация на кабели за 129 000 лв. ще бъде извършена в градовете Мездра, Роман, Враца и Бяла Слатина, се посочва в съобщението./ММ/