Условно наказание за нападение над лаборантка от добричката болница получи 33-годишен мъж

Условно наказание за нападение над лаборантка от добричката болница получи 33-годишен мъж

BOBSTH 11:26:01 12-06-2019
GI1124BO.012
Добрич - съд - нападение над лаборантка

Условно наказание за нападение
над лаборантка от добричката болница
получи 33-годишен мъж


Добрич, 12 юни /Надежда Карапанчева, БТА/
Наказание от 1 година и 4 месеца "лишаване от свобода" - условно с 3-годишен изпитателен срок получи 33-годишен мъж след споразумение, сключено между него и прокуратурата, съобщиха от Добричкия окръжен съд. Подсъдимият се признава за виновен в това, че на 29 януари 2018 г. в клиничната лаборатория на МБАЛ - Добрич, е причинил средна телесна повреда на медицинска лаборантка от удар с юмрук, като деянието е извършено по повод службата й и по хулигански подбуди.
В деня на нападението пострадалата взела кръв на дете на година и два месеца, което било придружавано от майка си. Манипулацията била травмираща за детето и то започнало да плаче, а майката била видимо изнервена. След това жената и детето си тръгнали. Около половин час по-късно майката се върнала в болницата заедно с подсъдимия, който е баща на детето. Намерили лаборантката и 33-годишният мъж й нанесъл удар.
В съдебната зала подсъдимият потвърждава вината си и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. Той приема да плати и направените разноски по процеса в размер на 1286.87 лева. Одобреното от Окръжния съд споразумение има последиците на влязла в сила присъда.


/ГИ/