Краеведското обединение "Мизия" организира в Плевен среща на регионални библиотеки

Краеведското обединение "Мизия" организира в Плевен среща на регионални библиотеки

BOBSTH 10:35:31 12-06-2019
PP1034BO.003
Плевен - библиотеки - среща

Краеведското обединение "Мизия"
организира в Плевен среща
на регионални библиотеки


Плевен, 12 юни /Малин Решовски, БТА/
Краеведското обединение "Мизия" организира в Плевен двудневна регионална среща по проблемите на дигитализацията на библиотечни документи и краеведската работа. Това съобщиха на БТА организаторите.
Гост ще бъде доц. д-р Цветанка Панчева от катедрата "Библиотекознание, научна информация и културна политика" на Софийския университет "Св. Климент Охридски".
Домакин на форума е регионалната библиотека "Христо Смирненски", която утре и в петък ще посрещне представители на отделите по краезнание на регионалните библиотеки във Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен. На срещата специалистите ще представят доклади и презентации за работата си по дигитализацията на библиотечната дейност, както и добри практики в краеведската работа.
Директорът на плевенската библиотека Аня Михова поясни, че библиотечното краезнание има традиции в издирването, систематизирането и съхраняването на изданията за отделните региони. По думите й обединение "Мизия" повече от 50 години успешно се справя със споделеното преглеждане на книжните и електронните източници и библиографирането на публикациите за съответните области. Интерес има към иновациите в библиотечната дейност, което я прави още по-полезна и я развива във времето, каза Михова.
/ПП/