В Русе се организира архитектурно-строителна работилница за деца

В Русе се организира архитектурно-строителна работилница за деца

BOBSTH 16:03:01 25-05-2019
MM1601BO.005
Русе - библиотека - деца

В Русе се организира архитектурно-строителна работилница за деца


Русе, 25 май /Мартин Пенев, БТА/
Архитектурно-строителна работилница за деца организира Регионалната библиотека "Любен Каравелов" в Русе. Това съобщиха от културната институция в града.
Инициативата е насочена към разгръщане на личностния потенциал на децата от осем до 12-годишна възраст, мотивирането им към усвояване на нови знания, развиване на въображение, креативност, пространствено и конструктивно мислене, кариерно ориентиране и осъзнат избор на бъдеща професия.
Архитектурно-строителната работилница ще предложи две ателиета - "Млад архитект" и "Строя, играя, зная". Тя ще функционира през лятото.
Децата ще се запознаят с историята на архитектурата, ще получат знания за архитектурни обекти в България и по света и ще създадат свои проекти, като експериментират с различни техники и материали. Те ще разберат повече и за някои от емблематичните сгради на Русе.
В ателиетата специалисти ще им разкажат за своите професии - като геодезист, интериорен и ландшафтен дизайнер, специалист в областта на 3D-визуализацията и технологиите. Децата ще опознаят и работата на кофражиста, зидаря, бояджията.
Проект "Архитектурно-строителна работилница за деца. От играта към знанието" се финансира по програма "Знание и растеж" на общинската фондация "Русе - град на свободния дух".

/ММ/