Близо 130 абитуриенти - отличници получиха плакети от община Разград

Близо 130 абитуриенти - отличници получиха плакети от община Разград

BOBSTH 14:37:31 25-05-2019
GI1436BO.026
Разград - зрелостници - награди

Близо 130 абитуриенти - отличници получиха плакети от община Разград


Разград, 25 май /Садет Кърова, БТА/
Близо 130 зрелостници от училищата в града, завършващи средното си образование с успех над 5.50 получиха плакети от община Разград. Отличията на младежите и девойките бяха връчени на официална церемония във фоайето на Общинския културен център от кмета д-р Валентин Василев и заместниците му.
Д-р Василев поздрави учениците за усилията, които са положили и им пожела успешна реализация в живата. "Дерзайте, бъдете смели, не правете компромиси със себе си и отстоявайте мечтите си", посъветва ги още кметът.
Абитуриентите изразиха радостта си от това, че трудът им в училище е оценен в края на годината, и обещаха и занапред да учат все така усърдно.
На тържеството бяха наградени и победителите в третото издание на младежкия литературен конкурс на името на проф. Боян Пенев. Организатори на творческата надпревара са общината, Регионалната библиотека и общността на писателите в Разград. Победител в раздел "стихотворение" е Теодора Гагова, а в раздел "разказ" Ивелин Събев. Творби за участие в конкурса са изпратили 30 млади творци от общината, обявиха организаторите на инициативата.

/ГИ/