В област Плевен 452 служители на МВР са ангажирани да охраняват изборните секции

В област Плевен 452 служители на МВР са ангажирани да охраняват изборните секции

BOBSTH 12:15:01 25-05-2019
GI1213BO.019
Плевен - полиция - секции

В област Плевен 452 служители на МВР са ангажирани да охраняват изборните секции


Плевен, 25 май /Малин Решовски, БТА/
В област Плевен 452 служители на МВР са ангажирани да охраняват изборните секции. Това съобщи днес Мариана Цветкова - говорител на Областната дирекция на МВР /ОДМВР/ в Плевен.
Във връзка с изборите за членове на ЕП утре в ОДМВР - Плевен има план за дейността на структурите звена за гарантиране на сигурността, противодействие на престъпленията против правата на гражданите, за опазване на обществения ред, осигуряване на пожарна безопасност и защита на населението и охрана на изборния процес. В Областната дирекция и Районите управления са сформирани оперативни щабове. Съвместно с прокуратурата и ДАНС са набелязани мерки за гарантиране на честен и безпристрастен вот, посочи Цветкова.
Създадена е организация за получаване и отработване на сигнали за нарушаване на обществения ред, подготвяно или извършено престъпление, както и за нарушения, свързани с изборния процес. Полицейските служители извършват незабавни проверки по всеки постъпил сигнал, като събраните материали са докладвани в РИК и Прокуратурата.
В деня на вота в изборните помещения няма да бъдат допускани въоръжени лица или в нетрезво състояние, употребили упойващи вещества, носещи обемисти и съмнителни предмети. При необходимост полицейските служители ще извършват проверки на граждани с цел недопускане внасяне на опасни предмети в избирателните секции, допълни говорителят на ОДМВР - Плевен.

/ГИ/