В Плевен изложение ще помага на учениците да си отговорят на въпроса "Къде да уча?"

В Плевен изложение ще помага на учениците да си отговорят на въпроса "Къде да уча?"

BOBSTH 10:44:02 25-05-2019
GI1042BO.013
Плевен - образование - изложение

В Плевен изложение ще помага на учениците да си отговорят на въпроса "Къде да уча?"


Плевен, 25 май /Малин Решовски, БТА/
В Плевен подготвят изложение, което да помогне на учениците да си отговорят на въпроса "Къде да уча?". Това съобщи за БТА началникът на Регионалното управление на образованието в Плевен Албена Тотева.
Тя уточни, че са нарекли изложението "Дни на средното образование" и в него ще бъдат представени добри практики от училищния живот в региона от различни учебни заведения, които имат прием след завършен седми клас. На форума ще бъде представен утвърденият план-прием на училищата за новата учебна 2019-2020 година. Идеята е чрез своите павилиони профилираните и професионалните гимназии и останалите средни училища в Плевен да популяризират приема си за осми клас по профили и професии.
До днес са заявили участие 13 профилирани гимназии не само от Плевен, а и от други общини в региона, каза Тотева. Важно е децата да изберат професии, които са им интересни и с които искат да продължат своето образование, а след това да им бъдат полезни за реализация в живота, добави тя.
Откриването на изложението ще бъде на 28 май от 12.00 часа в сградата на центъра - бившия Пионерски дом в градската градина. Албена Тотева ще представи новите професии и профили в региона, които вече са утвърдени от Министерството на образованието и науката.
Изложението ще може да бъде посетено от учениците, както и от техните родители, интересуващи се от качествено образование и възможностите за кандидатстване, на 28 май /вторник/ от 12.30 часа до 18.00 часа, както и на 29 май /сряда/ от 10.00 часа до 17.00 часа.
Организатори са Центърът за подкрепа за личностно развитие и Центърът за ученическо, техническо и научно творчество - направление "Кариерно ориентиране и консултиране" в Плевен.


/ГИ/