Разградското училище открива свое училищно радио в навечерието на 24 май

Разградското училище открива свое училищно радио в навечерието на 24 май

BOBSTH 09:16:31 22-05-2019
IS0915BO.001
Разград - училище - радио

Разградското училище открива свое училищно радио в навечерието на 24 май


Разград, 22 май /Садет Кърова, БТА/
Основно училище "Иван Сергеевич Тургенев" в Разград ще има свое училищно радио. То ще бъде официално открито днес, преди тържеството в учебното заведение за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, съобщиха от училищното ръководство. П
ървото радиопредаване, с водещи седмокласнички от училищния журналистически клуб "Наблюдател" ще бъде посветено на 24 май.
Радиото на ОУ "Ив С. Тургенев" е сред иновациите, чрез които училищното ръководство се стреми към подобряване на качеството на образователния процес и развитие на талантите и заложбите на учениците. Радиопредаватели са монтирани във всяка от класните стаи, административните звена и коридорите на училището. Осигурената транслираща и студийна техника на училищното радио ще бъде използвана за създаване и излъчване по предавателите в училището на училищни радиопредавания, емисии новини и съобщения за актуални събития, а през междучасията учениците ще слушат приятна и релаксираща музика.
Благодарение на иновацията училището ще може да смени и класическите звънци за начало и край на учебните часове с пеещи такива, допълват от школската управа.

/ИС/