Омуртаг бе домакин на 20-то издание на областното ученическо състезание "Млад огнеборец"

Омуртаг бе домакин на 20-то издание на областното ученическо състезание  "Млад огнеборец"

BOBSTH 18:07:31 16-05-2019
IS1806BO.010
Омуртаг - Млад огнеборец - състезание

Омуртаг бе домакин на 20-то издание на областното ученическо състезание "Млад огнеборец"


Омуртаг, 16 май /Боряна Димитрова, БТА/
Омуртаг бе домакин на 20-то издание на областното ученическо състезание "Млад огнеборец". В надпреварата отново се наложиха многократните победители в турнира - момчетата от ОУ "Н.Й. Вапцаров" Попово, съобщиха от ОД на МВР в Търговище.
Традиционно надпреварата на младежките противопожарни отряди протече в две дисциплини: "Бойно разгръщане на 75-метрова състезателна пътека" и "400 метра щафетно бягане с препятствия".
В областния етап на състезанието тази година участваха четири тима: на ОУ "Н.Й. Вапцаров" в Попово, на Трето ОУ "Петко Р. Славейков" в Търговище, на ОУ "Академик Даки Йорданов" в Омуртаг, и на "СУ Св. Св. Кирил и Методий" в Антоново. Всеки отбор се състоеше от по 10 състезатели, на възраст от 12 до 16 години. Младите огнеборци демонстрираха сериозни познания и умения за aдекватни действия по ликвидиране последствията от различни инциденти и бедствия, висок дух, добра физическа подготовка и много добри умения за работа в екип.
И в двете състезателни дисциплини победители станаха младите огнеборци от Попово с инструктор на отбора мл. инсп. Павлин Пеев от Районната пожарна служба.
Второто място зае отборът от Омуртаг, трети са момчетата от Антоново, а четвърти - тези от Търговище. Младите огнеборци от Попово ще представят област Търговище в националния етап на ученическите състезания./ИС/