Две представления от фестивала "Вълшебната завеса" гостуваха в Антоново

Две представления от фестивала "Вълшебната завеса" гостуваха в Антоново

BOBSTH 15:50:31 16-05-2019
PP1549BO.022
Антоново - "Вълшебната завеса" - изнесена сцена

Две представления от фестивала
"Вълшебната завеса"
гостуваха в Антоново


Антоново, 16 май /Боряна Димитрова, БТА/
Две представления, включени в програмата на 20-ия международен фестивал на спектаклите за деца "Вълшебната завеса" с домакин Търговище, гостуваха в Антоново. В два поредни дни повече от 200 деца и младежи от общината се потопиха в магията на театралното изкуство, разказа за БТА кметът Хайредин Мехмедов.
За да зарадва най-малките жители на Антоновско, кметът е поканил артистите от театър "Жар"-София, които представят спектакъла "Белият лотос". Площадното представление, превъплъщенията на актьорите, декорите са впечатлили малките зрители. Ден по-късно театър "Дани и Деси" от Хасково е представил постановката "Спящата красавица". Имало е и уъркшоп за всички желаещи с представители от Турция.
Гости на представленията са били възпитаниците на детската градина и на училищата в Антоново и в селата Стеврек и Трескавец. Общинската администрация "откупува" представленията, защото това е една от малкото възможности за среща на децата с този вид изкуство. "В малка община като нашата, където няма кино и театър, не пропускаме година да поканим театралите от международния фестивал "Вълшебната завеса" в Търговище да "вдигнат" завесата и тук", допълни Мехмедов. През годините общината затвърждава доброто си сътрудничество с организаторите и домакините на фестивала от Драматичния театър в областния град.

/ПП/