В Плевен утре ще бъде закрита олимпиадата по пътна безопасност за ученици от седми клас

В Плевен утре ще бъде закрита олимпиадата по пътна безопасност за ученици от седми клас

BOBSTH 13:26:31 16-05-2019
PP1325BO.011
Плевен - безопасност - олимпиада

В Плевен утре ще бъде закрита олимпиадата
по пътна безопасност
за ученици от седми клас


Плевен, 16 май /Малин Решовски, БТА/
В Плевен утре ще бъде закриването на олимпиадата "Стани безопасен на пътя". Това съобщиха организаторите от Института по пътна безопасност.
Тя е организирана в партньорство с Министерството на образованието и науката, застрахователен брокер и община Плевен с цел да обхване максимален брой образователни институции.
Ще бъдат отличени най-добре представителите се 50 ученици, а специален почетен знак ще бъде връчен на заслужилите длъжностни лица.
По данни на организаторите олимпиадата е получила широка подкрепа в четири области - София, Стара Загора, Плевен и Русе.
Преминала е в два кръга онлайн. Материалът във въпросите е покривал преподаденото в 5-ти и 6-ти клас по безопасност на движението по пътищата. За целта Институтът по пътна безопасност е създал масив от въпроси, като децата са отговорили на 12 в рамките на 15 минути. Всички, които са постигнали минимално осем точки, са класирани за втория кръг.
Общо в първия кръг са участвали 3284 ученици от четири области, от 64 училища. От тях за втория кръг са се класирали 2791 ученици, или 85 на сто. От тях са участвали 1971 ученици, или 71 на сто от класираните. Във втория кръг 1749 ученици са постигнали минимум осем точки, а само 83 ученици са успели да съберат максимума от 14 точки, или 4.75 на сто.
В област Плевен са участвали 392 ученици от 10 училища в шест населени места, като 329 са се класирали за втория кръг, а от тях са участвали 231 деца.
Закриването на проявата утре е от 9.00 часа в залата "Катя Попова".
/ПП/