Двойно повече участници ще се състезават в турнира по спортни танци "Гранд купа Хасково"

Двойно повече участници ще се състезават в турнира по спортни танци "Гранд купа Хасково"

BOBSTH 12:51:01 16-05-2019
PP1249BO.010
Хасково - танци - купа

Двойно повече участници ще се състезават
в турнира по спортни танци
"Гранд купа Хасково"


Хасково, 16 май /Николай Грудев, БТА/
Двойно повече участници в сравнение с миналата година ще излязат на подиума на Открития национален турнир по спортни танци "Гранд купа Хасково" в спортната зала "Дружба" в южния областен център идната събота. Това съобщиха домакините на състезанието от клуб "Гранд" Николай Манолов и Павлина Вълчева.
До днес за форума са записани около 200 двойки, 160 солоизпълнители, има и формации с минимум петима членове, а "географията" е разширена тази година с танцьори от Шумен, Кюстендил и Нова Загора. Сред оценяващите изпълненията по стандартни и латинотанци съдии са бивши шампиони на България, каза Вълчева.
Финалите за "Купа България" за възрастовата категория над 19 години ще носят точки за националната класация и квоти за европейски и световни първенства. За победителите в тях е предвиден и паричен награден фонд. За пръв път в надпреварата при малките "Изгряващи звезди" ще се играят отделни кръгове, а не само един танц. Състезанието е под патронажа на кмета на общината Добри Беливанов, който се очаква да го открие.
Николай Манолов разкри и любопитна шеговита подробност - сред спонсорите на турнира е и... куче от породата "ротвайлер" на име Флора. Неговите собственици помолили срещу финансовото спомоществователство, на официалния афиш да бъде публикувана снимка на домашния любимец с логото "Уважавай животните".


/ПП/