Музеят в Исперих отваря врати за изложби и кътове с изненади в Нощта на музеите

Музеят в Исперих отваря врати за изложби и кътове с изненади в Нощта на музеите

BOBSTH 12:30:01 16-05-2019
MM1229BO.004
Исперих - Нощ на музеите

Музеят в Исперих отваря врати за изложби и кътове с изненади в Нощта на музеите


Исперих, 16 май /Садет Кърова, БТА/
Историческият музей в Исперих се присъединява към инициативата "Европейска нощ на музеите" като отваря утре вечер вратите на музейните си обекти за изложби и кътове с изненади. Това съобщиха от културната институция.
Гостите, избрали да се потопят в света на капанците са добре дошли в Етнографската къща, където разградският клуб за автентични обичаи ще представи възстановката "Капанска сватба". Посетителите ще могат да разгледат и гостуващата етнографска изложба "Капанска сватба", където предмети и снимков материал от фонда на Регионалния исторически музей в Разград ще ги поведат на емоционално пътешествие в света на капанците.
Жителите на града ще имат възможността да посетят и подредената в Музейната експозиция юбилейна изложба "85 години с името на Хана", която е съпътствана с експозиция на творбите на участниците в конкурса, посветен на 85-годишнината от преименуването на Исперих.
В художествената зала аниматорът Жанина Йорданова ще представи на най-малката публика, а и на техните каки и батковци народните приказки "Маша и Мечокът" и "Косе Босе". Забавлението ще продължи в различни кътове с изненади, а за най-добре представилите се ще има и награди.
По-късно, от 20 часа исперихчани и гостите на града са поканени на късно соаре в старото кафене "Сарай борун", за да видят дефилето на исперихските моми хубави, допълват от музея.

/ММ/