Сайтът на Направление "Архитектура и градоустройство" има 3300 посещения на ден през 2018 г.

Сайтът на Направление "Архитектура и градоустройство" има 3300 посещения на ден през 2018 г.

BOBSTH 11:06:31 16-05-2019
RM1105BO.012
Здравко Здравков - НАГ - отчет

Сайтът на Направление "Архитектура и градоустройство" има 3300 посещения на ден през 2018 г.


София, 16 май /София Господинова, БТА/
Интернет сайтът на Направление "Архитектура и градоустройство" към СО има 3300 посещения на ден през 2018 г., съобщи днес на пресконференция главният архитект на София Здравко Здравков. Той направи отчет на работата си по повод изминалите три години като главен архитект на столицата.
Посещенията на сайта на ден през миналата година са 3300, отбеляза архитектът и подчерта, че това е най-посещаваният сайт на Столичната община. Работата на сайта е само част от Стратегията за управление на Здравков, която цели модернизация и подобряване на работата на НАГ.
Главният архитект обяви, че днес на сайта се бъде публикуван и проектът за Наредба за градската среда, която по думите му има огромната претенция да подобри нещата в града. Цел на документа е да създаде система от стандарти, даване на конкретни цветови решения, създаване на паспорти на сградите.
При всяка една реконструкция на сграда собствениците ще трябва да спазват определени правила. Главният архитект очаква да бъдат привлечени много инвеститори в търговските обекти на партерните нива. Дори сенниците и тентите на тези обекти ще трябва да изглеждат по точно определен начин, отбеляза Здравков. Стандарт ще има и за летните градини, които също трябва да изглеждат по точно определен начин.
Здравков обяви, че е разработен и специален шрифт - София Санс, за туристическите табели и тези на улиците. Шрифтът ще бъде използван единствено от Столичната община. Той трябва да е лесно разпознаваем като бранд на София, каза Здравков.
Продължава работата по премахването на незаконните рекламни елементи в столицата като за изминалата седмица са отстранени 20 броя, а от началото на мандата на главния архитект са премахнати общо 500. Коренна е промяната в работата на НАГ през изминалите три години и ще продължаваме да работим в посока подобряване на нашата дейност, още по-добро обслужване на гражданите и превръщането на София в подредена европейска столица, допълни Здравков.
/РУМ/