Концерт от поредицата "Изпей "обичам те" на български език" ще изнесе рок група "Хоризонт" в Елена

Концерт от поредицата "Изпей "обичам те" на български език" ще изнесе рок група "Хоризонт" в Елена

BOBSTH 09:36:31 16-05-2019
MH0935BO.003
Елена - група "Хоризонт" - концерт

Концерт от поредицата "Изпей "обичам те" на български език" ще изнесе рок група "Хоризонт" в Елена


Елена, 16 май /Марина Петрова, БТА/
Концерт от поредицата "Изпей "обичам те" на български език" ще изнесе рок група "Хоризонт" в Елена, съобщиха от пресцентъра на общината.
Концертът е под патронажа на кмета инж. Дилян Млъзев и ще започне на 17 май от 20.00 часа на открита сцена на централния площад в града.
Инициативата "Изпей "обичам те" на български език" е кампания в подкрепа на българската музика, чиято цел е връщането на българския език в текстовете на песните на българските изпълнители, посочи Златко Златев от организационния екип. Той уточни, че музикантите от група "Хоризонт" са дали начало на инициативата през 2016 година с девет концерта в големите градове в страната.
Елена е сред градовете, включени в тазгодишното турне. Концепцията на музикантите е да има повече записи и излъчване в българския ефир на парчета на български език, уточни той. Инициативата е подкрепена от утвърдени български музиканти, като Жоро Янакиев от "Сигнал", Групите "Фанданго", "Атлас", "Спринт", "Ренегат", "Иво Русев Бенд 69", "Мери бойс бенд", Васко Кръпката и много други.
Другата цел на кампанията е да бъде даден шанс на млади музиканти и изпълнители от различни жанрове в отделните градове, които да се изявят на сцената редом с ветераните от група"Хоризонт", посочиха организаторите. На своите концерти музикантите от група "Хоризонт" изпълняват както авторски песни, така и големи български хитове на други популярни рок и блус групи.
Групата очаква жителите и гостите на Елена да се съберат на централния площад и заедно да пеят любимите български евъргрийни. При лошо време концертът ще бъде в салона на градското читалище.
/МХ/