Улица в София ще носи името на Дими Паница

Улица в София ще носи името на Дими Паница

BOBSTH 17:08:31 15-05-2019
RM1707BO.029
София - улица - Дими Паница

Улица в София ще носи името на Дими Паница


София, 15 май /София Господинова, БТА/
Улица в столицата ще носи името на Дими Паница, съобщиха от Столичната община.
Утре, от 9.30 ч. ще бъде обявено именуването на улицата, пред родния дом на известния Дими Паница. Решението улицата между бул. "Цар Освободител" и едноименния площад да бъде наречена на името на бележития българин беше взето от Столичния общински съвет.
Кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на събитието. Поканени са посланикът на Франция Ерик Льобедел, Марина Фон Кристиерсън, племенница на Дими Паница, както и близкият му приятел проф. Минко Балкански. Сред гостите ще бъдат представители на Американския университет в България (АУБ), Българското училище за политика "Димитър Паница", Института за изследване на близкото минало и други институции, основани и вдъхновени от Дими Паница.
Същевременно в Ларгото ще бъде наредена открита изложба, която ще запознае жителите и гостите на столицата с живота, делото и приноса на Дими Паница. В изложбата, посветена на Дими Паница, столичани и гости на града ще могат да разгледат редки снимки от Фондация "Свободна и демократична България", чието основаване бележи началото на обществената и дарителска дейност на Дими и съпругата му Ивон у нас, както и черно-бели фотографии от основаването на Американския университет в България.


/РУМ/