Балетна формация "Търговище" е шампион от континенталната олимпиада в Солун

Балетна формация "Търговище" е шампион от континенталната олимпиада в Солун

BOBSTH 15:33:01 15-05-2019
MM1532BO.036
Търговище - балет - континентална олимпиада

Балетна формация "Търговище" е шампион от континенталната олимпиада в Солун


Търговище, 15 май /Боряна Димитрова, БТА/
Балетна формация "Търговище" е континентален шампион от Continental Music & Dance Olimpiad Thessaloniki. Съставът на Младежкия дом, с ръководители Севдалина Стойчева и Мариам Макарнаян, участва в международния конкурс с 22 хореографии в различни категории и възрастови групи. Всеки от танците завоюва злато, съобщиха от културната институция.
В конкурса са участвали 28 формации от България, Гърция, Сърбия и Румъния. Журито е съставено от специалисти от четирите страни и от Русия. В двата натоварени конкурсни дни момичетата от балетна формация "Търговище" се бориха да представят състава на най-високо ниво и блеснаха сред голямата конкуренция, казва ръководителят им Стойчева.
Журито и главният организатор Евгения Веда са изказали своите добри впечатления от високото ниво на представяне на състава и от показаните оригинални хореографии на високо академично ниво. Веда казва, че приема танца "Берьозка" като личен подарък и че ще се радва да го вижда на всяка от следващите олимпиади, които ще организира.
"Благодарим на Евгения Веда за чудесната организация и приятелското отношение. Благодарим на всички деца от състава, които положиха усилия и репетираха непрестанно, за да представим Търговище и България на най-високо ниво", каза още Севдалина Стойчева.

/ММ/