Осем са новите носители на наградата "Радомир" в сферата на образованието и културата

Осем са новите носители на наградата "Радомир" в сферата на образованието и културата

BOBSTH 15:19:01 15-05-2019
PP1517BO.032
Радомир - награди

Осем са новите носители на наградата
"Радомир" в сферата на образованието
и културата


Радомир, 15 май /Елка Робева, БТА/
Осем са новите носители на наградата "Радомир" в областта на образованието и културата, която традиционно се връчва по случай 24 май, съобщиха от Общинския съвет. Призът е учреден през 2013 г. и оттогава ежегодно се дава на учители, ученици, културни дейци, които имат съществен принос за развитието на образованието и културата в общината.
По решение на Общинския съвет трима преподаватели - Албена Иванова, Антонина Стоянова и Милена Попова, ще получат званието "Учител на годината" и наградата "Радомир". В сферата на културата ще бъде отличен секретарят на читалището в село Владимир Олга Шаранкова.
Четирима възпитаници на радомирски училища стават носители на званието "Ученик на годината" и на наградата, носеща името на града,- четвъртокласничката Ивана Иванова, седмокласничката Валентина Владимирова, дванайсетокласникът Михаел Богомилов и единайсетокласникът Владислав Борисов.
С почетна грамота за заслуги ще бъдат отличени 29 учители. Девет абитуриенти - отличници, са поощрени с грамота и парична награда в размер на 150 лв. Общинският съвет е одобрил финансова помощ по 200 лв. и за двама абитуриенти сираци.
/ПП/