Изложба за модернизацията на водния транспорт ще бъде открита на кораб край Русе

Изложба за модернизацията на водния транспорт ще бъде открита на кораб край Русе

BOBSTH 15:08:31 15-05-2019
PP1507BO.031
Русе - изложба - кораб

Изложба за модернизацията
на водния транспорт ще бъде
открита на кораб край Русе


Русе, 15 май /Мартин Пенев, БТА/
Специализирана изложба, посветена на модернизацията на водния транспорт, ще бъде подредена на кораба "Русчук" на пристанището в Русе. Тя ще бъде открита на 21 май, съобщиха организаторите от държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура".
На събитието "River show" ще бъдат представени постигнатите резултати по международния проект с българско участие "Регионално и транспортно развитие на региона Дунав-Черно море към транснационален и многопристанищен регион - портал към Каспийския регион и Далечния изток" /DBS Gateway Region/. Той насочва общественото внимание към проблемите на река Дунав.
"Партньори от Австрия, България, Румъния, Сърбия, Словакия, Унгария, Хърватия, Германия, Украйна и Молдова обединяват усилия в постигането на една обща цел - регионът река Дунав-Черно море да се превърне в "портал", свързващ Централна Европа и Черно море с Каспийския регион и Далечния изток. С успешното приключване на проекта ще бъдат изведени конкретни предложения за бъдещи инфраструктурни проекти, които да допринесат осезаемо за развитието и модернизацията на водния транспорт", обясняват от държавното предприятие.
Осъществяването на проекта цели премахване на бариерите пред развитието на водния транспорт - създаване на по-конкурентоспособна и устойчива транспортна система, по-добра бизнес среда и привличане на нови бизнес партньори и товари от и за региона на река Дунав и Черно море.
/ПП/