От БСП показаха, че за тях домогването до властта е много по-важно от проектите за града, заяви кметът Фандъкова

От БСП показаха, че за тях домогването до властта е много по-важно от проектите за града, заяви кметът Фандъкова

BOBSTH 14:12:31 15-05-2019
GI1411BO.011
Йорданка Фандъкова - инсталация - RDF гориво - коментар

От БСП показаха, че за тях домогването до
властта е много по-важно от проектите за
града, заяви кметът Фандъкова


София, 15 май /София Господинова, БТА/
Колегите от БСП показаха за пореден път, че за тях домогването до властта е много по-важно от проектите за
града. Това заяви днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, помолена да коментира твърдението от вчера на председателя на БСП-София Калоян Паргов, че ЕК е спряла проекта на Столичната община за финансиране на строежа на завода за изгаряне на RDF.
В тази политическа кампания беше премината многократно границата между манипулациите, пропагандата и откровените лъжи, посочи Фандъкова. Колегите от БСП видяха, че дори ЕК се налага да опровергае една фалшива новина, тиражирана с предизборни цели. Това е тежък обект, БСП го критикува миналата година, след като преди това подкрепяше изграждането на модерна инсталация за производство на енергия от отпадъци, отбеляза кметът.
По думите на кмета това е тежка и важна за града задача, която тя не би си позволила да свързва с каквито и да е политически цели. По проекта работим голям екип, за да можем да отговорим на всички изисквания на ЕК, посочи Фандъкова. Тя изказа специални благодарности на комисарите по регионално развитие и конкурентоспособност, които отговорно са откликнали на молбите за срещи от българска страна. Кметът припомни, че Столичната община работи заедно с министерствата на екологията и на финансите, както и с експертите на ЕК.
Кметът каза още, че винаги когато има подобен разнобой, финансиращите органи гледат на страната ни с друго око. Не може проектите на България, на София, които изискват консенсус да се включват в партийна битка с много краткосрочни политически дивиденти, подчерта Йорданка Фандъкова.
/ГИ/