Засилени полицейски проверки и мобилни камери ще има в Бургаски регион по време на Великденските празници

Засилени полицейски проверки и мобилни камери ще има в Бургаски регион по време на Великденските празници

BOBSTH 09:52:01 25-04-2019
RM0950BO.007
Бургас - празници - полицейски проверки

Засилени полицейски проверки и мобилни камери ще има в Бургаски регион по време на Великденските празници


Бургас, 25 април /Галя Тенева, БТА/
Засилените полицейски проверки в Бургаска област, както на скоростта, така и на други нарушения на Закона за движение по пътищата, са част от мерките за осигуряване на безопасността по Великденските празници. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.
Контролът за употребата на алкохол, наркотици и неправоспособност на водачите също ще е засилен, като движението на камиони над 12 тона по автомагистрала "Тракия" ще бъде ограничено днес и на 29 април с цел облекчаване на пътния трафик. Подобно ограничение в същите дни ще е в сила и на пътните отсечки Бургас - Резово и Малко Търново - Бургас - Варна - Дуранкулак.
Од на МВР призовава водачите да са толерантни на пътя, като спазват основните правила, предвидени в Закона за движението по пътищата. По този начин трафика ще е значително по-облекчен и хората по-бързо ще могат да се изнесат от града до дестинацията си. Предвидено е в проверките по Великденските празници да се включат всички екипи с мобилни камери за да може до минимум да се сведат тежките пътни инциденти. Бургаски регион ще е наситен и с цивилни полицейски служители, които ще гарантират сигурността, както на посещаващите църковните храмове, така и на домовете на тези, които са избрали друга точка за отбелязване на големия християнски празник.
За празнични дни, започващи в петък - 26 април, двете пътни платна на единствения път към и от жилищния комплекс "Меден рудник" - бул. "Захари Стоянов", ще бъдат отворени, като целта е облекчаване на трафика към най-големия бургаски комплекс. Днес вероятно ще бъде отворен и булевард "Проф. Якимов", по който все още се нанасят последните пътни маркировки.
От Община Бургас съобщиха, че на 30 април стартира ремонтът на пътното платно от изхода на Бургас до надлеза при квартала "Ветрен". За тази цел то ще бъде затворено за автомобили, а движението ще се осъществява двупосочно в другото платно. Участъкът е с обща дължина около 8 километра. Крайният срок за изпълнение е до 15 юни.

/РУМ/