Кметът на Разград откри Националния фестивал на танцовия театър

Кметът на Разград откри Националния фестивал на танцовия театър

BOBSTH 20:38:01 24-04-2019
RM2037BO.030
Разград - фестивал - откриване

Кметът на Разград откри Националния фестивал на танцовия театър


Разград, 24 април /Садет Кърова, БТА/
Кметът на Разград д-р Валентин Василев откри Третия Национален фестивал на танцовия театър. Той изрази своята радост от факта, че след големия интерес на първите две издания форумът придоби международни размери, като тази година за първи път има участници от Македония и Украйна. Д-р Василев пожела успех на младите хора и догодина отново да представят своето изкуство на разградска сцена.
В събитието, което ще продължи до 26 април, участват групи и индивидуални изпълнители от всякаква възраст, както професионалисти, така и аматьори. Фестивалната програма е многолика, интересна и удовлетворяваща всички слоеве на публиката, заявиха организаторите от община Разград и Театрално-танцова формация "Пулс". На сцената на Общинския културен център ще бъдат представени класически пантомимни и танцови етюди, авторски танцови спектакли, модерни танци. Силен акцент в тазгодишното издание има и академичното представяне на студенти от НАТФИЗ и Югозападния университет в Благоевград. За тези, които искат да научат нещо ново или да доразвият и усъвършенстват своята танцова техника или практическия си опит могат да се включат в майсторските класове по съвременни танцови техники и по пантомима, с преподаватели Петя Попова и Герасим Дишлиев.
Изпълненията на младите хора ще бъдат селектирани и оценявани от проф.д-р Александър Илиев и композитора Петър Радевски. Всички участници ще получат почетни дипломи. За първи път тази година за най-добро изпълнение ще бъде връчена специалната награда на кмета на община Разград - авторска статуетка, представляваща стилизирано изображение на логото на фестивала./РУМ/