Кметът на Стара Загора Живко Тодоров представи нови проекти, които стартира през тази година

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров представи нови проекти, които стартира през тази година

BOBSTH 16:41:01 23-04-2019
MM1640BO.010
Стара Загора - кмет - пресконференция

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров представи нови проекти, които стартира през тази година


Стара Загора, 23 април /Румяна Лечева, БТА/
"С отрицание нищо не се постига. Носим на критика, вслушваме се в хората, където има проблем - реагираме. Очаква ни динамична 2019 година в сферите на здравеопазването, образованието, инфраструктурата, културата и спорта". Това каза пред журналисти кметът на Стара Загора Живко Тодоров.
Община Стара Загора подготвя стратегия за превенция в здравеопазването. "Очакваме да придобием на сградата на досегашния АГ комплекс, който се пребазиране в УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович". Предвижда се в нея да бъде преместена голяма част от общинската доболнична помощ", посочи кметът.
Стара Загора е общината, предоставяща най-много социални услуги.
"Поставяме акцент и на здравословното хранене при децата, съобразявайки се с алергиите към млечните продукти и други. При нас се готви на място в учебните заведения и имаме възможност за разнообразяване и адаптиране на рецептите, за да бъдат полезни за подрастващите", изтъкна още зам.-кметът Иванка Сотирова.
През есента се очаква официалното откриване на Музей "Литературна Стара Загора". До края на лятото ще бъдат въведени в експлоатация залата на Синдикалния дом, както и Центърът за талантливи деца, който се изгражда в дарената от Мария Жекова сграда в центъра на града.
Работи се по проекта за обновяване на Летния театър, който да отговаря на всички изисквания за съвременна артистична зона, запазвайки духа на парк "Митрополит Методий Кусев". Зоопаркът също ще се обновява по нов проект, добави още кметът на Стара Загора.


/ММ/