Ученик от Шумен подреди изложба със събрани от него около 300 стари учебни пособия

Ученик от Шумен подреди изложба със събрани от него около 300 стари учебни пособия

BOBSTH 18:22:32 22-04-2019
IS1821BO.023
Шумен - изложба - стари учебни пособия

Ученик от Шумен подреди изложба със събрани от него около 300 стари учебни пособия


Шумен, 22 април /Станимир Савов, БТА/
В Средното училище "Сава Добрoплодни" в Шумен днес бе открита изложбата "През ключалката на стария кабинет". В експозицията са представени около 300 стари учебни пособия от личната колекция на осмокласника в учебното заведение Георги Йорданов, свързани с онагледяването на учебния процес преди години.
"Целта на изложбата е учениците да придобият представа как се е преподавало навремето, а от друга страна - да покажа това, което съм успял да събера и съхраня. Показал съм стари технологии, използвани в училищата - диапозитиви, магнетофонни ленти, кинофилми, касети и много други пособия, свързани с онагледяването на учебния процес, преди навлизането на съвременните технологии", каза пред репортер на БТА Йорданов.
Той отбеляза, че е решил да събира стари учебни пособия, когато е видял, че такива са изхвърлени до кофа за смет в града. "С подобни материали се снабдявам от различни училища. Почти всички вече ги бракуват. Поддържам връзка и с двама приятели от Пловдив, които също събират подобни предмети и си разменяме повтарящи се материали", уточни ученикът.
Според него учебния процес навремето е протичал по-интересно. Сега в интернет, за разлика от преди години, има много информация, всичко може да се провери, но тогава учениците е трябвало да внимават изключително много в час, където основно са придобивали необходимите знания, включително чрез онагледяването на учебния материал.

/ИС/