Започна аварийното укрепване на пътя за Рилския манастир

Започна аварийното укрепване на пътя за Рилския манастир

BOBSTH 18:16:01 22-04-2019
IS1815BO.019
Рилски манастир - път - укрепване

Започна аварийното укрепване на пътя за Рилския манастир


София, 22 април /Христо Воденов, БТА/
Започнаха аварийно-възстановителните работи по укрепване на скатовете в 250-метровия участък при 27-ми километър на третокласния път Кочериново - Рила - Рилски манастир, съобщи пресцентърът на регионалното министерство.
До 25 април ще се разчиства платното от скалните късове. За да не се затруднява трафикът към Рилския манастир, в почивните дни за Великден няма да се изпълняват никакви дейности. Предвидените строителни работи ще продължат след празниците и ще са само в делничните дни, от понеделник до 13:00 ч. в петък. В събота и неделя, както и на официални празници, няма да се извършват строителни дейности.
За безпроблемното преминаване на моторните превозни средства при извършването на аварийно-възстановителните работи е въведена временна организация за движение. Трафикът се пропуска чрез светофарна уредба, а при необходимост ще се спира от сигналисти за времеви интервали не по-големи от един час. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват поставената сигнализация и ограничението на скоростта от 40 км/ч.
Предвидените дейности включват обрушване на скатовете и монтаж на високоякостна защитна система. Срокът за приключване на укрепителните работи е до началото на юни т. г., пише в съобщението.
/ИС/