Бонбони за смет раздаваха на децата в Разград

Бонбони за смет раздаваха на децата в Разград

BOBSTH 10:14:01 21-04-2019
GI1013BO.004
Разград - деца - бонбони за смет

Бонбони за смет раздаваха на децата в Разград


Разград, 21 април /Садет Кърова, БТА/
Бонбони за смет раздаваха на децата в Разград. Проявата бе част от кампанията на общината за пролетното хигиенизиране на населените места, съобщиха от местната администрация. Инициативата бе в четири обекта в града - в кварталите "Орел" и "Водна централа", както и до сградата на общината и в градинката срещу хотел "Централ" в града, където имаше изградени пунктове за предаване на сметта.
За своя труд, по подобие на познатата народна приказка, срещу предадените чували с отпадъци, малчуганите получиха пакетчета с бонбони и сладки. В рамките на акцията бяха раздадени 600 торбички с лакомства, част от които бяха връчени лично от кмета д-р Валентин Василев и заместник-кмета Галина Георгиева.
От администрацията на кмета отбелязаха, че инициативата стимулира участието на младите хора в поддържане чистотата на родния град и възпитава подрастващите в определени навици. Според ръководството на общината с всяка година акцията "Бонбони за смет" се радва на все по-голям интерес. Самите деца споделиха, че след като са положили толкова старание, за да почистят, за в бъдеще ще пазят повече и няма да изхвърлят боклуци.
/ГИ/