Седем заглавия са включени в афиша на летния фестивал "Сцена на вековете" във Велико Търново

Седем  заглавия са включени в афиша на летния фестивал "Сцена на вековете" във Велико Търново

BOBSTH 17:00:01 20-04-2019
GI1659BO.005
Велико Търново - "Сцена на вековете" - предстоящо

Седем заглавия са включени в афиша на летния фестивал "Сцена на вековете" във Велико Търново


Велико Търново, 20 април /Марина Петрова, БТА/
Седем заглавия са включени в афиша на летния фестивал "Сцена на вековете" във Велико Търново, който през тази година ще започне на 13 юли с гостуването на Имперския руски балет. Той ще представи едно от емблематичните си заглавия - "Лебедово езеро" по музика на Чайковски, съобщи директорът на Дирекция "Култура и туризъм" Нелина Църова.
На откритата сцена в крепостта "Царевец" ще бъдат показани два от световните шедьоври на Джакомо Пучини - "Турандот" в изпълнение на Бургаската опера на 26 юли, и "Бохеми" на 3 август, постановка на Държавната опера - Русе.
С Вердиевото заглавие "Симоне Боканегра" ще гостува на 10 август Театрално-музикален продуцентски център- Варна.
Музикално-драматичният театър "Константин Кисимов" ще представи на 26 юли най-новото заглавие от своя репертоар "Теменужката от Монмартър" на Имре Калман.
На откритата сцена в историческата крепост ще звучи и българска класическа музика по време на симфоничния концерт на Русенската филхармония и Държавна опера Русе, посветен на 120-годишнината от рождението на Панчо Владигеров на 30 август.
Фестивалът "Сцена на вековете" ще завърши с опера в цирка - "Палячи" от Леонкавало. Продукцията на Държавна опера Стара Загора в партньорство с академичен цирк "Балкански" ще е на 4 октомври.
За трета поредна година музикалното събитие е отличено с престижната марка "Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа 2019-2020". Тазгодишното издание е отново под патронажа на министъра на културата, припомни Църова./ГИ/