За Цветница деца ще пресъздадат лазарски обичаи в Добрич

За Цветница деца ще пресъздадат  лазарски обичаи в Добрич

BOBSTH 08:57:31 16-04-2019
GI0856BO.009
Добрич - Цветница - програма

За Цветница деца ще пресъздадат лазарски обичаи в Добрич


Добрич, 16 април /Юлияна Христова, БТА/
За Цветница деца ще пресъздадат лазарски обичаи в Добрич, съобщават от общината за програмата на празника. В етнографската къща-музей клуб "Златна ябълка" ще покаже възстановка на обреди "Тропай буенчо, Лазаре". Певци и танцьори от читалищата "Български искрици" и "Пробуда" ще пренесат духа на празника с пролетни игри под наслова "Пъстър Лазар, шарена Цветница".
На откритата сцена на площад "Свобода" на 20 април ще излязат ансамбъл "Сборенка", клубът за народни танци "Жетвари" от Добрич и гайдарски оркестър при читалище "Дръстър" в Силистра. Празнични ритми ще звучат и на кастинга "Добруджа търси таланти", на който читалище "Добрич" кани деца и възрастни, допълват от общината.
На Цветница в Огледалната зала "Нели Божкова" детският хор "Маестро Захари Медникаров", заедно със свои приятели, ще увлече публиката в музикалната класика. В художествената галерия отваря врати работилница за картички и сувенири, които ще бъдат продадени на благотворителен базар в двора на храма "Свети Георги" като средствата ще бъдат предоставени за лечението на болно момче.

/ГИ/