Разград ще представи културно-историческото си наследство на международно изложение

Разград ще представи културно-историческото си наследство на международно изложение

BOBSTH 18:47:31 15-04-2019
PP1846BO.024
Разград - туризъм - изложение

Разград ще представи културно-историческото си
наследство на международно
изложение


Разград, 15 април /Садет Кърова, БТА/
Разград ще участва в 16-то Международно туристическо изложение "Културен туризъм" във Велико Търново. Това съобщи днес на пресконференция директорът на дирекцията "Култура, спорт, туризъм" в общината Виолета Антонова. На форума, който ще се състои от 18 до 20 април, община Разград и Регионалният исторически музей ще представят културно-историческото наследство на града и туристическите възможности в региона.
Важен акцент ще бъде фестивалът "Античният Абритус", който тази година ще се състои с участието на над 100 реенактори от Италия, Румъния и България. Те ще представят реконструкции на исторически събития от древни епохи, ритуали, бойни техники, гладиаторски битки, занаяти.
Посетителите на експозиционния панорамен щанд "Абритус" ще могат да дегустират местно вино и римски хляб по оригинална рецепта. Публиката ще бъде поканена и на Панаира на киселото мляко и фестивала на народните традиции и художествените занаяти. Той ще се състои от 22 до 24 юли с участието на танцови формации от Канарските острови, Китай, Чили, Грузия и Русия.
През трите дни на международното изложение на монитори в експозиционната зала и фоайето на Двореца на културата и спорта ще бъде излъчвана мултимедийната презентация на община Разград "Туристическият бранд Абритус и културно-историческото наследство на Разград - предпоставка за културен туризъм", допълни Антонова.
/ПП/