Граждани и детски заведения имат заявки за участие в конкурсите на община Търговище

Граждани и детски заведения имат заявки за участие в конкурсите на община Търговище

BOBSTH 18:22:31 15-04-2019
PP1821BO.021
Търговище - конкурси - Седмица на Земята

Граждани и детски заведения имат
заявки за участие в конкурсите
на община Търговище


Търговище, 15 април /Боряна Димитрова, БТА/
Граждани и детски заведения имат заявки за участие в конкурсите на община Търговище. До 18 април е срокът за включване в двете надпревари, които администрацията на кмета Дарин Димитров обяви по повод на Седмицата на Земята (22-28 април), съобщиха от кметството.
Заявките за участие в традиционния конкурс за най-привлекателно околоблоково пространство към момента са пет. В него могат да се включат всички, които полагат грижи за облагородяването и поддръжката на площите около жилищните им сгради.
В конкурса "Нашият екоживот" участие вече са заявили шест училища и три детски градини в общината. В него могат да участват учебните и детските заведения, които обучават и възпитават децата в отговорно отношение към опазването на околната среда.
Оценяването на обектите ще бъде извършено от комисия, назначена със заповед на кмета, в периода 22-24 април.
В конкурса за най-привлекателно околоблоково пространство наградите са парични, а в конкурса за училищата и детските заведения - предметни.
Обявяването на класираните участници и награждаването ще се състои на празничен концерт, посветен на Седмицата на Земята на 25 април на площад "Свобода".
/ПП/