Докато не минат всички процесуално-следствени действия не можем да коментираме въпроса за вината, смята Лютви Местан

Докато не минат всички процесуално-следствени действия  не можем да коментираме въпроса за вината, смята Лютви Местан

BOBSTH 18:20:31 15-04-2019
GI1819BO.015
Кърджали - Лютви Местан - коментар - катастрофа

Докато не минат всички процесуално-следствени
действия не можем да коментираме въпроса за
вината, смята Лютви Местан


Кърджали, 15 април /Валентина Стоева, БТА/
Според Лютви Местан, докато не минат всички процесуално-следствени действия не може да се коментира въпроса с вината за вчерашната тежка катастрофа с негово участие, при която загина 6-месечно бебе и бяха ранени останалите трима членове на семейството. Това коментира самият Местан пред медии в Кърджали, на излизане от сградата на Окръжна прокуратура. Той подчерта, че е покрусен и страда дълбоко, като изразява съболезнования за починалото бебе.
"Нека органите безпристрастно, обективно да извършат всички процесуално-следствени действия, да разпитат всички свидетели, надявам се неизбирателно и едва тогава може да се постави въпроса за вината и отговорността.", каза още Местан.
За самия инцидент той разказа, че е подал ляв мигач, спрял е на знака STOP, видял е, че няма кола отляво или отдясно и е навлязъл в дясното платно по посока Кърджали. "Ударът бе челен, бях ударен челно, а мога да бъда ударен челно, само ако вече съм заел позиция в дясното платно. Защо отсрещния водач беше в лявото платно, не мога да кажа" посочи лидерът на ДОСТ, като уточни, че си е позволил да коментира този детайл, защото той оформял общественото мнение, че "едва ли не съм изскочил, че съм застанал напреки".
Малко по-рано през деня, прокуратурата излезе с официално съобщение, че Лютви Местан е привлечен към наказателна отговорност по случая. По думите на окръжния прокурор Желязко Стефанов, според закона предвиденото наказание е от 2 до 6 години лишаване от свобода. "Обвинението може да претърпи изменения, включително и по отношение на друго лице", коментира още Стефанов.

/ГИ/