Приказни герои от шест спектакъла "оживяват" в музикален проект в Хасково

Приказни герои от шест спектакъла "оживяват" в музикален проект в Хасково

BOBSTH 16:31:01 15-04-2019
PP1630BO.012
Хасково - оркестри - проект

Приказни герои от шест спектакъла
"оживяват" в музикален
проект в Хасково


Хасково, 15 април /Николай Грудев, БТА/
Приказни герои от шест спектакъла ще "оживеят" в съвместния музикален проект "Младите в музиката" на Камерния оркестър - Хасково, Симфониета - Враца, и вокални изпълнители от различни формации в страната. Мюзикълът ще звучи на сцената на читалище "Заря-1858" в Хасково, след основния ремонт на концертната зала, на 22 април, съобщи артистът и солист на Националния музикален театър "Стефан Македонски" и мениджър на проекта Илона Иванова.
Авторите на музиката, както и либретистите, са млади българи. Четиримата композитори - Емелина Горчева, Румен Бояджиев, Марио Балтаджиев и Минко Ламбов, претворяват в ноти сюжетите на шест класически приказки, чиито протагонисти се срещат на подиума, каза Иванова.
По нейните думи различните герои са обединени от обща идея - да намерим хората, които ни помагат да растем. Едно от предизвикателствата на проекта е обстоятелството, че два музикални ансамбъла ще се съчетаят, без да се познават, и ще бъдат "сглобени" в едно за два часа репетиции, посочи диригентът на хасковския Камерен оркестър Цанислав Петков.
Вокалните изпълнители са Весела Делчева, Дайана Иванова, Илона Иванова, Нелиан Николова, Петя Ковачева, Георги Николов, Денко Проданов и Виктор Йорданов. Оркестрите ще бъдат дирижирани от Цанислав Петков и Момчил Томов.
Режисьорът Иванова отбеляза, че такъв формат ще бъде осъществен за втори път след Враца и Мездра през миналата година, когато музикалният проект е бил озаглавен "А сега накъде... Младите в музиката".
/ПП/