Пловдив е домакин на Национален форум в сферата на социалните услуги

Пловдив е домакин на Национален форум в сферата на социалните услуги

BOBSTH 14:55:31 15-04-2019
MH1454BO.012
Пловдив - Национален форум - социални услуги

Пловдив е домакин на Национален форум в сферата на социалните услуги


Пловдив, 15 април /Таня Благова, БТА/
На 16 и 17 април Пловдив е домакин на Национален Форум "Предизвикателствата пред общините и партньорството с държавата за реализация и развитие на социалните услуги в съответствие с новото законодателство", организиран от община Пловдив и Национален алианс за социална отговорност /НАСО/ в партньорство с Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане.
На събитието ще присъстват над 100 представители на общините в България, ангажирани със социални дейности и услуги, както и представители на доставчиците и екипите на социални услуги от цялата страна, съобщават от пресцентъра на община Пловдив.
Основният акцент във форума ще са новите отговорности на общините, след приемането на Закона за социалните услуги, Закона за личната помощ и Закона за хората с увреждания. Ще бъдат представени и дискутирани възможностите за сътрудничество между социални услуги, работодатели, местни и държавни власти в подкрепа на хората с увреждания, предоставянето на интегрирани междусекторни услуги, както настоящето и бъдещото развитие на социалните услуги в България.
Форумът е част от поредица събития в програмата на НАСО, посветена на 10-годишнината на организацията, чиято цел е развитие на партньорството между всички заинтересовани страни в социалната сфера, по-ефективно планиране и реализиране на социалните политики и социална подкрепа за хората, се посочва още в съобщението.
/МХ/