Мария Цветкова, Александър Крунев и Валери Георгиев са новите известни имена в афиша на летния театър "Кайлъка" през този сезон

Мария Цветкова, Александър Крунев и Валери Георгиев са новите известни имена в афиша на летния театър "Кайлъка" през този сезон

BOBSTH 15:08:31 24-03-2019
PP1507BO.020
Плевен - "Кайлъка" - летен театър

Мария Цветкова, Александър Крунев и Валери Георгиев
са новите известни имена в афиша на летния театър
"Кайлъка" през този сезон


Плевен, 24 март /Малин Решовски, БТА/
Известните оперни певци Мария Цветкова-Маджарова /сопран/, Александър Крунев /баритон/ и тенорът Валери Георгиев са новите звездни имена в афиша на летния театър "Кайлъка" в Плевен за този сезон. Това съобщи на БТА директорът на Плевенската филхармония Любомир Дяковски.
Тримата са солисти в предстоящото изпълнение на 6 юни на прочутата творба на Карл Орф "Кармина Бурана", уточни той. Диригент ще бъде маестро Найден Тодоров. Ще участват още общинският хор "Гена Димитрова" с диригент Анелия Дечева, хорът на Русенската опера с диригент Стелияна Димитрова-Хернани, детски хор.
Билети са пуснати на касата на филхармонията на площад "Свободата", а за почитателите на класическата музика от страната - и чрез мрежата на "Ивентим".
В летния театър "Кайлъка" е очакван на 3 юни и популярният наш певец Георги Христов с биографичния си концерт-спектакъл "Моят път...". На "сцената под звездите" на 18 юни ще гостува актьорът Камен Донев със спектакъла "За сватбите". В ролята на учителя той ще представи песни, танци и истории из балканските земи.
За удобство на публиката е осигурен допълнителен транспорт за театъра, посочват организаторите.

/ПП/