С два милиона лева ще бъдат обновени емблематични за Морската градина във Варна атракциони

С два милиона лева ще бъдат обновени емблематични за Морската градина във Варна атракциони

BOBSTH 14:47:31 15-03-2019
PP1446BO.023
Варна - община - проекти

С два милиона лева ще бъдат обновени емблематични
за Морската градина във Варна
атракциони


Варна, 15 март /Мила Едрева, БТА/
Близо два милиона лева ще бъдат инвестирани в обновяването на емблематични за Морската градина във Варна атракциони. Средствата са осигурени по оперативната програма "Региони в растеж". Това съобщи днес Тихомир Тимов, началник на отдел "Общинска инфраструктура" в община Варна.
С парите ще бъдат обновени Розариумът, макетът на Черно море пред сградата на Аквариума, Алпинеумът, като Мостът на въздишките и желанията ще бъде възстановен в автентичния си вид. Ще бъде поставена нова паркова мебел. Освен това ще бъдат обновени зелени и цветни площ в парка, ще бъдат обособени и спортни площадки.
Освен този, днес бе поставено началото и на още два мащабни проекта по естетизация на градската среда във Варна. Тимов посочи, че тяхната стойност е общо около четири милиона лева. С парите ще бъдат благоустроени междублокови пространство в центъра на Варна, ремонтирани улици с подземната им инфраструктура и няколко площада. По думите на Тимов всички ремонтни дейности трябва да приключат до началото на летния сезон. В същия срок трябва да приключи и възстановяването на емблематичната за града Шишкова градинка, която в момента е непроходима.
/ПП/