Враца ще бъде домакин на дискусия за европейската социална политика

Враца ще бъде домакин на дискусия за европейската социална политика

BOBSTH 14:40:31 15-03-2019
PP1439BO.022
Враца - социална политика - дискусия - предстоящо

Враца ще бъде домакин
на дискусия за европейската
социална политика


Враца, 15 март /Ива Спасова, БТА/
Община Враца ще бъде домакин на 18 март на дискусия "Какво прави Европа за хората в неравностойно положение в контекста на Европейския стълб за социални права?", организирана от Българско училище за политика "Димитър Паница", съобщиха от общинския пресцентър.
Сред темите, които ще се обсъждат от участниците във форума, са справедливите условия на труд, социалната закрила и приобщаването. В рамките на дискусията ще бъде представена европейската политика за младите хора и хората от уязвими групи. Целта на срещата е повишаване на заинтересоваността на младежи от 18- до 29-годишна възраст и хората от уязвими групи към упражняване на правото на глас на европейските избори, се посочва в съобщението.
Модератор на събитието ще е преподавателят във Великотърновския университет "Св.св. Кирил и Методий" Иван Иванов. В дискусията ще се включат кметът на Враца Калин Каменов, ръководителят на Бюрото на Европейския парламент в България Теодор Стойчев, Боян Захариев - програмен директор в Институт "Отворено общество", и др., се посочва в съобщението на пресцентъра.
Срещата ще бъде открита в 10.00 ч. на 18 март /понеделник/ в залата на Общинския съвет във Враца. Дискусията е част от проекта "Европа те чува. Гласувай!", който Българско училище за политика "Димитър Паница" изпълнява с подкрепата на Европейския парламент.
/ПП/