Премиера на моноспектакъла "Комедиантката" ще бъде представена днес на сцената на Куклен театър - Сливен

Премиера на моноспектакъла "Комедиантката"  ще бъде представена днес на сцената на Куклен театър - Сливен

BOBSTH 13:50:31 15-03-2019
GI1349BO.031
Сливен - театър - премиера

Премиера на моноспектакъла "Комедиантката"
ще бъде представена днес на сцената на
Куклен театър - Сливен


Сливен, 15 март /Велина Василева, БТА/
Премиера на моноспектакъла "Комедиантката" с Мая Бежанска ще бъде представена днес на сцената на Държавен куклен театър - Сливен.
Спектакълът е по американска новела на автора Джон Льору, каза пред журналисти в Сливен режисьорът Невена Митева. Мая Бежанска е в ролята на една актриса на 38 години, със сравнително успешна кариера и добро семейство, която неочаквано забременява. Докато се колебае дали може да наруши спокойния си живот, открива, че бебето й ще има аномалии. По думите на Митева, текстът е изключително актуален, поставя теми като изборът на майката, подкрепата от страна на мъжете, отношението на обществото и др. Представлението ми стана много близко, коментира Мая Бежанска, то засяга наболели теми, като любовта, родителството, смъртта. Откривам всеки ден нови неща, търся нова изразност.
Спектакълът е синтетичен, в него има актьорска игра, игра с кукли, пантомима, песни, танци, драматични и комични моменти, целият арсенал на театъра.
Премиерата е днес от 19 часа в салона на Държавен куклен театър - Сливен, драматизацията и постановката са на Невена Митева, художник е Цвета Коева, а музиката е на Константин Цеков.
/ГИ/